Nylig ble det kjent at Frøy investerer i en nær 70 meter lang supplybåt som skal bygges om til et høykapasitets avlusningsfartøy.

Frøy utstyrer sitt nyeste spesialfartøy med verdens største avlusningssystem. For den Rørvik-baserte produsenten SkaMik betyr det rekordkontrakt. Det skriver selskapene i en pressemelding.

Driftskoordinator i Frøy, Karl Erik Saure, har stor tro på systemet de nå har kjøpt, og understreker at fiskevelferd har vært et tungt lodd på vektskålen. Samtidig legger han til at de står ved et veiskille.

– Det er nå vi skal bevise at behandlingsbåter kan konkurrere med brønnbåter på både pris, kvalitet og effektivitet. Nå er det litt være eller ikke være, sier Saure i meldingen og avslutter:

– Men er det et prosjekt som kan bevise det, er det dette.

- Historisk avtalte

– Dette er en historisk avtale for alle parter, og vi er stolt av å få den på plass, sier Lars Ivar Elvertrø i Moen Marin, SkaMiks mangeårige samarbeidspartner i meldingen.

- Vi er spesielt fornøyd med at det er Frøy signerer avtalen. At verdens største serviceselskap investerer så tungt i dette, sender et tydelig signal om kvaliteten på SkaMik-systemet, sier Elvertrø.

– Tillitserklæring

Salgssjef Elvertrø påpeker også at hverken Frøy eller sluttkunden tidligere har kjøpt produkter fra SkaMik.

– Når de nå har slått på stortromma med den største ordren i SkaMiks historie, og det i tillegg blir verdens største system, tar vi det som en stor tillitserklæring.

Geir Skarstad, daglig leder i SkaMik, kan fortelle at de har lagt ned en betydelig innsats i videreutvikling av metoden. Resultatet er i følge meldingen et avlusningssystem med dokumentert lav stressbelastning og god velferd under avlusning.

– De tre faktorene som er avgjørende for et avlusningssystem, er fiskevelferd, avlusningseffekt og nok kapasitet. SkaMik-systemet leverer godt på alle 3 faktorer, sier Elvertrø.