Malcolm Pye, grunnlegger og administrerende direktør for Benchmark, trekker seg for å gi selskapet mulighet til å utnevne en ny administrerende direktør «for å drive den neste fasen av Benchmarks vekst og utvikling», går det frem av en melding.

Endringen skjer etter at resultatforventningene til Benchmark for hele 2019 er senket, noe Pye tidligere har til IntraFish at skyldes dårlig planlegging, med påfølgende nedgang i aksjekursen.

Meldingen om at Pye går av, kommer litt over en måned etter meldingen fra finansdirektør Mark Plampin om at også han ville forlate sin stilling.

Pye trekker seg formelt 30. november 2019, og går over i en rolle som «ikke-utøvende direktør» i Benchmark.

Nåværende styreleder Peter George vil gå inn i rollen som arbeidende styreleder med øyeblikkelig virkning, og vil forbli i rollen frem til utnevnelsen av en ny administrerende direktør.

Pye ledet Benchmark gjennom oppbyggingen, børsnoteringen og gjennom oppkjøp og den organiske veksten som fulgte. Selskapet har startet jakten på hans etterfølger.

– Jeg gikk inn i Benchmark fordi jeg elsket Malcolms lidenskap for næringslivet. Han har vært med på å utvikle en kultur i virksomheten som brenner for bærekraft og dyrevelferd, og vi er opptatt av å bygge videre på den prosessen, sier George i meldingen.