– Det er vårt ansvar å sikre at vår oppdrettslaks kan leve side om side med villaksen der vi opererer, skriver kommunikasjonssjef i selskapet, Kristina Furnes, i en kommentar til aksjonen som ble utført av aktivister i British Columbia anført av TV-stjernen Pamela Anderson.

Kristina Furnes, kommunikasjonssjef i Grieg Seafood. Foto: Anders Furuset

Vil bidra til å bevare villaksen i Canada

– Generelt betyr det at vi må å ha kontroll på lakselus og å unngå rømming i landene der oppdrettslaksen kan blande seg genetisk med villaksen, noe vi jobber med i alle regionene der vi oppdretter laks. I Canada er vi også med på flere initiativer i elvene som skal bidra til å bevare villaksen. I Barnes Bay, anlegget som Sea Sheperd besøkte, satte vi ut fisk for bare et par uker siden, opplyser Furnes i Grieg Seafood.

Hun forklarer videre at selskapet må teste denne fisken for sykdom for å sikre at den er frisk før de kan få tillatelse fra kanadiske myndigheter til å sette den ut i sjø.

AKSJON: Pamela i samtale med en medaktivist i forbindelsen mot aksjonen mot det norskeide oppdrettsanlegget i British Colombia. Foto: Sea Shepherd

– Kom gjerne på besøk

– Fisken i Barnes Bay er altså frisk, fin og har ikke mye lakselus. Vår produksjonssjef i Canada var til stede da Sea Sheperd kom for å gå i dialog med dem og svare på spørsmål, men filmteamet var mest interessert i å filme Pamela Anderson på anlegget, sier Kristina Furnes.

– Vi forstår godt at folk engasjerer seg i hvordan vi produserer laks, og tar gjerne imot besøk. Å gå om bord på et anlegg utenfor vår regi kan imidlertid øke risiko for rømming, sykdomssmitte på laksen og er risikabelt for egen sikkerhet. Derfor oppfordrer vi heller interesserte, inkludert grupper som Sea Sheperd, til å ta kontakt slik at vi kan forsøke å legge til rette for et trygt besøk.