I en NTB-melding går det fram at Fellesforbundet har snudd i saken og nå ønsker nå grunnrenteskatt i havbruk – all den tid regjeringen kommer dem i møte på en del justeringer i forslaget. Det er Klassekampen som har snakket med flere LO-kilder og torsdag skriver at det kommer til å bli et klart ja i Landsorganisasjonen til grunnrenteskatt for oppdrettsnæringen.

Ifølge Klassekampen bekrefter forbundsleder hos Fellesforbundet, Jørn Eggum, at de har snudd. Det begrunner han med at forslaget til Ap-/Sp-regjeringen er bedre enn det regjeringen ledet av Erna Solberg (H) i sin tid la frem.

Fellesforbundet organiserer flere røktere på merdkanten i norsk oppdrettsnæring, men i den store sammenhengen er dette en liten gruppe i Fellesforbundets medlemsmasse på 160.000-170.000 medlemmer.

Fagforbundet og Fellesforbundet har stått mot hverandre i spørsmålet om grunnrenteskatt i havbruk, men med med dagens melding virker det som om LO nå er samstemte i sitt ja til skatteforslaget.

– Fellesforbundet skal ta stilling til denne saken i sitt møte neste uke. Sjømat Norge avventer med å mene noe om dette til da. I dag bør oppmerksomheten rettes til de som har reist fra kysten og inn til Stortinget for å protestere mot regjeringens skatteforslag, skriver kommunikasjonssjef i bransjeorganisasjonen Sjømat Norge, Øyvind André Haram, i en epost til Intrafish.

Fellesforbundets leder, Jørn Eggum, er pikant nok en av fagforeningstoppene som i dag skal holde appell på «Kystbrølet» – protestaksjonen havbruksarbeidere fra hele landet har trommet sammen foran Stortinget i dag for å markere sin misnøye med forslaget til grunnrenteskatt i bransjen.

Intrafish dekker demonstrasjonen i Oslo i dag – og kommer med mer derfra.

Black week: 6 uker for 60 kr
Ikke vær bakpå når Stortinget slenger nye føringer på bordet. Tilbudet varer til 27. november.