I en pressemelding opplyser Kongsberg Maritime at selskapet har inngått kontrakt på levering av design og utstyr til en ny brønnbåt på 5000 m³ som skal bygges ved Myklebust Verft AS for rederiet Sølvtrans.

– Dette er den åttende båten vi har designet til Sølvtrans, og den sjette som blir bygget ved Myklebust Verft på Sunnmøre, sier Monrad Hide, salgsdirektør for Ship Design, Kongsberg Maritime i Ålesund.

Den nye brønnbåten (Live Fish Carrier) er av Kongsberg design type NVC 390. Designet er utviklet for optimale operasjoner med tanke på redusert utslipp og andre miljømessige forbedringer, vises det til i meldingen.

I tillegg til design, skal Kongsberg Maritime levere en stor utstyrspakke som blant annet består av Promas fremdriftsanlegg, generatorer, thrustere, elektrosystem og automasjonsanlegg. Kontraktsverdien for dette prosjektet er i underkant av 70 millioner kroner, opplyses det.

Nylig signerte Sølvtrans også en langsiktig serviceavtale med Kongsberg Maritime, som skal sørge for god oppfølging av utstyret om bord i Sølvtrans’ 25 fartøy som opererer langs kysten av Norge, Canada, Skottland, Chile og Tasmania.