Det skyldes hovedsakelig komplikasjoner med karantene for utenlandske ansatte hos underleverandører som jobber med byggingen av anlegget, opplyser selskapet i en melding onsdag.

– Forskyvningen i tid får helt ubetydelige økonomiske konsekvenser for selskapet. Vi kunne fortsatt holdt fast på smoltutsett i løpet av høsten 2020, men vi ønsker å gi laksen vår de aller beste levevilkår. I tillegg vil vi prioritere tilstrekkelig tid til testing av det ferdige anlegget. Vår helhetsvurdering er derfor at utsett av smolt våren 2021 er mest fordelaktig for selskapet. Laksens levevilkår er vår høyeste prioritet. På den andre siden har vi som tidligere meldt framskyndet planene for driftsbygningen, samt utviklingen av fase to på Kvalnes og fase tre på Fiskenes og Breivik, sier administrerende direktør Martin Rasmussen i meldingen.

De kunne ha satt ut smolt på senhøsten, men vanntemperaturen er da ikke optimal, opplyses det.

Andfjord Salmon bygger det som kan bli verdens største gjennomstrømmingsanlegg på Andøya i Nordland. De har ambisjoner om å søke konsesjon for totalt 70.000 tonn MTB. Selskapet er notert ved Merkur Markets hvor de prises til 1,85 milliarder kroner.