Det kommer frem i presentasjonsmateriell fra Marine Harvest, som tirsdag arrangerer en såkalt kapitalmarkedsdag i Skottland. Strømming fra arrangementet kan følges HER

«Mowi er en viktig del av historien til Marine Harvest. Selskapet vi i dag kjenner som Marine Harvest ble, som et av de første norske havbruksselskapene, startet for mer enn 50 år siden», heter det i meldingen.

- Det er svært spennende steg vi nå tar for selskapet. Gjennom MOWI og vår nye merkevarestrategi kan vi kommunisere at vi dekker hele verdikjeden fra fôr til tallerken. Vi ser fram til å annonsere våre nye MOWI-produkter i månedene som kommer, sier konsernsjef i Marine Harvest, Alf-Helge Aarskog i meldingen.

- Mowi er et godt navn som reflekterer gründerånden som har utviklet selskapet de siste 50 årene. Fra den første laksen i 1964 har vi vokst til å bli et globalt, helintegrert selskap, som dekker stamfisk, fôrproduksjon, oppdrett, videreforedling og salg. Gjennom disse 50 årene har vi alltid vært tro mot våre kjerneverdier - å bry seg om våre folk, vår fisk, våre kunder og miljøet, sier Aarskog han videre.

Navneendringen må godkjennes av generalforsamlingen. Selskapet har derfor innkalt til en ekstraordinær generalforsamling i Bergen 4. desember.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – følg oss på Facebook,Linkedin ogTwitter, ellerabonner på vårt daglige nyhetsbrev.Her finner du ett sett med ordforklaringer for næringen.