En rekke mindre selskaper bruker pressemeldinger aktivt forå få oppmerksomhet. Nordlaks holder en uvanlig lav medieprofil, men valgtefredag ettermiddag å sende ut en pressemelding med overskriften «Ros tilregjeringen!».

I meldingen skriver selskapet at de nyeutviklingskonsesjonene gir noen av aktørene i næringen mulighet til å utvikleny teknologi «til beste for hele havbruksnæringen».

«Nordlaks har over lang tid arbeidet med et omfattende oginnovativt prosjekt som vi tror vil kunne bidra til å løse mange av deutfordringer vi har i næringen. Søknaden vår vil være klar til innsending iløpet av kort tid. Dette er et prosjekt som ikke er gjennomførbart utenutviklingskonsesjoner», heter det i meldingen, som er underskrevet avadministrerende direktør og eier Inge Berg.

Det har ikke lyktes IntraFish i å oppnå kontakt med Berg foren utdypning om hva prosjektet innebærer.

Honnør til regjeringen
Dette skriver Nordlaks om utviklingskonsesjonene:

«Det er tøft å drive lønnsomt i et høykostnadsland somNorge. Skal havbruksnæringen utvikle seg på en bærekraftig måte, er detnødvendig med betydelige investeringer i forskning og innovasjon. Det er derforsvært positivt og ikke minst fremsynt at regjeringen i dag legger frem«Forskrift om endring av laksetildelingsforskriften», og samtidig offentliggjørkriteriene for de nye utviklingskonsesjonene. Gjennom disse bidrar regjeringentil at næringen selv i enda større grad enn tidligere får mulighet til åutvikle seg for fremtiden. Dette fortjener honnør.»