- Fisk er sunt oghelsebringende, men som all annen mat inneholder også fisk miljøgifter. Det somavgjørende er hvilke stoffer og hvor store mengder. For vanlig fisk som torsk,oppdrettslaks og makrell vet vi at fordelene med å spise fisk klart oppveierden ubetydelige risikoen som dagens nivåer av miljøgifter og andre kjentefremmedstoffer i fisk representerer. Og da er kvikksølv en av miljøgiftene somer vurdert, skriver Helle Knutsen og Jan Alexander på Trygg mat, som er bloggentil Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM).

Hun er medlem i VKMsfaggruppe for forurensninger, naturlige toksiner og miljøgifter og han leder Hovedkomiteeni VKM.

De skriver at for å oppnåhelsefordelene, må man trolig spise mer fisk enn tilsvarende ett fiskemåltid iuken. Mange gravide spiser mindre enn dette. Fosteret og barnet som ammes kangå glipp av fordelene som fisken gir for utvikling av nervesystemet dersom morspiser lite fisk.

I Trygg mat-bloggen gir deto en oversikt over aktuell kunnskap om kvikksølv og fisk.

Du finner lenke til den HER.
http://tryggmatbloggen.com/2015/08/27/kvikksolv-og-fisk/