Han er ennå ikke funnet.

Politiet avsluttet sitt undervannssøk lørdag etter å ha brukt avansert scanningsutstyr som var kjørt til Helgeland med bil fra Aberdeen i Skottland.

Politiet brukte én stor og én liten båt til å søke over et stort område, fra strand og land til 250 meters dybde. 25 punkter ble deretter undersøkt nærmere med miniubåt (ROV).

- Vi går nå over i en ny fase med overvåking av området, sier Remi Anbakk til IntraFish på telefon fra Mo i Rana.

Han er innsatsleder i Region Rana i Nordland politidistrikt.

Politiet har leid inn en rib fra Nesna som mannskaper fra Røde Kors skal bruke til ukentlige søk - avhengig av lys, vær og vind - fram til slutten av januar.

Da blir det avgjort om politiet skal avslutte overvåkingen eller fortsette.

Anbakk forteller at Lovundlaks, som er den forsvunnete mannens arbeidsgiver, organiserer egne søk.

IntraFish har ikke mottatt svar på henvendelse til selskapets styreleder.

Bakgrunn

Hovedredningssentralen la lørdag 30. november ut mer detaljer om ulykken HER på sin nettside.

Det var lørdag 30. november at en 28 fots oppdrettsbåt med to mann om bord kantret på Helgelandskysten litt sørøst for Sleneset i Lurøy kommune. Det blåste stiv kuling fra nordvest med tett snødrev i kastene.

Hovedredningssentralen Nord-Norge fikk klokka 15:47 melding via Kystradioen som hadde blitt oppringt fra båter i området som hadde mistet kontakten med oppdrettsbåten.

Klokka 17:30 ble vraket lokalisert med en person ombord. Denne personen ble etter en tid heist opp i et Sea King redningshelikopter og klokka 18:08 fløyet til Nordlandssykehuset i Bodø for videre medisinsk oppfølging.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – abonner på vårt daglige gratis nyhetsbrev.