Shang kom til Norge for første gang for ett og et halvt år siden. Her har han startet Aquabyte som nå har 20 ansatte.

– Vi er ett av de første selskapene som bruker en Silicon Valley-tilnærming til norsk havbruk, sier administrerende direktør Bryton Shang i denne podkasten:

Selskapet lager programvare og bruker maskinlæring for å kunne identifisere lakselus og til å si noe om hvor stor laksen i merden er.

Halvparten av de ansatte er i Silicon Valley og halvparten i Bergen. Aquabyte fikk inn over 30 millioner kroner fra investorfond i fjor, og er nå i gang med å hente tre ganger så mye.

I fjor inngikk de et samarbeid med norske Imenco, som skal levere kamerateknologien.

– Vi er i gang med å ansette ganske mange ingeniører i San Francisco, og utvider både i Silicon Valley og Norge. Vi håper å ha på plass ny finansiering i løpet av de neste par månedene, sier Shang.

Første system er levert, og det neste skal leveres denne måneden.

– Vi har venteliste helt frem til august, sier gründeren.

Neste skritt er å bruke flekkene til laksen som fingeravtrykk for å gjenkjenne hver enkelt laks og å bruke kameraet til å kunne telle pellets i merden.

Hør mer om det, og om hvordan selskapet skal klare å hente inn 10 millioner dollar. Det gjør du ved å trykke på spilleren øverst, eller finne Tekfisk i podkastspilleren på telefonen din. Du finner oss også på Spotify og i Itunes.

Her er noen utvalgte episoder: