Det fremgår av aksjonær-tjenesten Investor, oppdatert mandag.

Salget av 450.000 aksjer tilsvarer det Petter Stordalens selskap Strawberry nylig kjøpte. Med 450.000 aksjer er Stordalen 38. største aksjonær i det landbaserte aksjeselskapet.

Atlantic Sapphire
  • Ble startet av tremenningene Johan Andreassen og Bjørn-Vegard Løvik sammen med danske Thue Holm i 2010.
  • Like etter videregående etablerte Andreassen og Løvik leppefiskselskapet Villa Organic i 1995. 15 år senere solgte de selskapet til Lerøy og Salmar og startet samme år opp Atlantic Sapphire for å drive landbasert oppdrett i USA.
  • Atlantic Sapphire bygger verdens største landbaserte oppdrettsanlegg i Homestead i Florida med et mål om å produsere 95.000 tonn ferdigsløyd Florida-laks innen 2026.
  • Selskapets anlegg i Danmark, med kapasitet på 2400 tonn i året, brant ned i september 2021

Det fremgår ikke nøyaktig når Voldberg solgte, eller til hvilken kurs, men aksjekursen forrige uke lå på nivåer mellom 36 og 39 kroner, noe som priser aksjeposten på 450.000 aksjer til 16,2 til 17,6 millioner kroner.

Samtidig har selskapet Green Keeper, eid av eiendoms- og datasenterinvestor Peder Nærbø, kjøpt 135.000 aksjer i Atlantic Sapphire. Tigerstaden, som eies av aksjeinvestor Ketil Skorstad, har kjøpe 100.000 aksjer. Ingen av de to eide noen Atlantic Sapphire-aksjer fra før.

Atlantic Sapphire-aksjen har falt 14 prosent siste måned, og var i slutten av januar på sin laveste kurs noensinne, rundt 33 kroner.

Oppdatering mandag kveld

Etter at Atlantic Sapphires anlegg i Danmark brant ned i høst, har selskapet kun produksjon i Florida, USA. Ved anlegget, som er verdens største landbaserte lakseanlegg, har det tidligere vært ulike utfordringer med driften.

De seneste månedene har imidlertid driften vært relativt stabile, og mandag etter børsslutt kommer en oppdatering på hvordan det gikk i januar.

Atlantic Sapphire er i gang med å bygge fase 2 ved anlegget i Florida. I oktober 2021 meldte meglerhuset Kepler Cheuvreux at det tror selskapet vil trenge friske penger for å fullføre denne utbyggingen. Rundt 1,5 milliarder kroner, fordelt på egenkapital og gjeld, var anslaget da.