Det går fram av en pressemelding mandag. Selskapene skal raskt bygge opp et felles tjenestetilbud til oppdrettsnæringen i Storbritannia og Irland, og gjøre det samme innen havvind i Norge, opplyses det i meldingen.

– Gjennom investeringen vår i Ocean Ecology får vi tilgang til nødvendig lokal kompetanse, utstyr og laboratorietjenester som vil gjøre oss i stand til å yte gode og kostnadseffektive tjenester til oppdrettsnæringen i Storbritannia og Irland, sier Roger Sørensen, konsernsjef i Åkerblå Group.

Åkerblå kjøper 51 prosent av aksjene av Ocean Ecology, som holder til i Gloucester, England. Grunnleggerne og nåværende eiere av Ocean Ecology vil eie 49 prosent og fortsette å utvikle selskapet sammen med Åkerblå.

Partene er enige om å ikke oppgi transaksjonens finansielle betingelser, går der fram av meldingen.

Ocean Ecology ble etablert i 2013 og regnes som en ledende britisk aktør innen spørsmål knyttet til næringsaktiviteters påvirkning på marin økologi. Selskapet har 20 ansatte, hovedsakelig marinbiologer. Ocean Ecology spesialiserer seg på marine undersøkelser, laboratorie- og konsulenttjenester for prosjekter i både kyst- og offshoreområder, som man bruker som grunnlag for miljøkonsekvensanalyser, overvåkningsprogrammer og forskning. Hovedkvarter som ligger ved bredden av elven Severn i Gloucestershire i England, og selskapet har nylig åpnet et kontor i Oban i Skottland.

– Miljøundersøkelsene som vi i fellesskap kan utføre er av en slik art som europeiske myndigheter ønsker å styrke leverandørkjeden med for å gjøre både akvakultur- og havvindæringen enda mer bærekraftig, sier Ross Griffin i Ocean Ecology i pressemeldingen

Roger Sørensen og Frode Westby i Åkerblå Group As, går inn i styret til Ocean Ecology.