I dag kom meldingen om at produenten av fiskeemballasje igjen vil prøve seg på børsen.

Høsten 2018 søkte Bewisynbra om å få notere aksjen sin ved Oslo Børs. Meglerhusene ABG Sundal Collier og DNB Markets var engasjert, og det ble arrangerte en rekke møter med investorer. Grunnet «utfordrende markedsforhold» valgte imidlertid eierne å kansellere planene i slutten av november det året

Nå vil selskapet i første omgang på minibørsen Merkur Markets, for deretter å gå på selve hovedbørsen, Oslo Børs innen 12 måneder, opplyses det i en pressemelding tirsdag morgen.

Bewi startet som en fiskekasseprodusent på Frøya, av Gustav Witzøe og Svenn Bekken i 1979. Gjennom en rekke oppkjøp og fusjoner kontrollerer konsernet nå snart 30 fabrikker i en rekke land. De produserer råmaterialet ekspandert polystyren (EPS, eller isopor på folkemunne - selv om isopor strengt talt er konkurrentens merkevare) som brukes blant annet til emballasje og bygningsmaterialer.

Opptaket til Merkur Markets er beregnet til august/september i år.

Familien Bekken eier for tiden 66,7 prosent av aksjene i selskapet, mens fond kontrollert av Verdane Capital eier 17,4 prosent og Kverva AS (Witzøe) 9,9 prosent av aksjene. Bekken-familien vil forsette som majoritetseiere, med 58,6 prosent, også etter noteringen, går det fram av meldingen.

Nordea Bank og SpareBank 1 Markets er inne som finansielle rådgivere i forbindelse med opptaket til Merkur Markets.