Det melder Bluefront Equity i en pressemelding mandag.

Simen Landmark og Kjetil Haga lanserte i november i fjor private equity-fondet Bluefront Equity, som er det eneste nordiske uavhengige kapitalmiljøet som fokuserer utelukkende på sjømatnæringen. Fondet skal investere i små og mellomstore sjømatbedrifter med formål om å gjøre fremtidens sjømatverdikjede mer bærekraftig og profesjonell.

Med seg på laget, som industrirådgivere og investorer, har de fra før fått tidligere konsernsjef i Mowi, Alf-Helge Aarskog, tidligere konserndirektør i BioMar, Jan Sverre Røsstad og nå sist også Nova Sea eier og styreleder Aino Olaisen.

– Sjømatnæringen må i likhet med andre næringer arbeide med kontinuerlig utvikling og selv om vi som oppdrettere er flinke til å produsere et bærekraftig kvalitetsprodukt er det viktig med investorer som bidrar til å gjøre hele verdikjeden mer bærekraftig og fremtidsrettet, uttaler Aino Olaisen i pressemeldingen.

Bergesen-familien er med

Fremover vil også Arne Trondsen være rådgiver for fondet. Trondsen har siden 2008 vært senior partner i HitecVision og vært en del av ledergruppen. Han har blant annet vært ansvarlig for kapitalinnhenting i Norges største private equity-selskap. Tidligere har han blant annet vært Chief Investment Officer i Argentum.

Av meldingen går det fram Bluefront Equity-partnerne, Kjetil Haga og Simen Landmark, har hentet inn over 300 millioner kroner til sitt første fond. Siste tilskudd blant investorene er Bergesen-familiens investeringsselskap Havfonn AS.

– En økende verdensbefolkning trenger mer sunne og bærekraftige proteiner. Vi har derfor sterk tro på de grunnleggende driverne bak sjømatsektoren. Videre deler vi Bluefront Equitys syn om at det ligger store muligheter i å digitalisere og industrialisere sjømatnæringen ytterligere, slik at den blir enda mer økonomisk og miljømessig bærekraftig, sier daglig leder i Havfonn AS, Morten Bergesen, i meldingen.

I tillegg til Bergesen-familien finner man kjente investorer som Anker-familien, Klaveness Marine, TD Veen og Steensland-gruppen i Bluefront Equitys første fond.