- Mange av våre kunder bruker i dag forferdelig mye ressurser på intern logistikk av fôr fordi det ikke har vært tilgjengelig teknologi som kan håndtere dette på en rask og skånsom måte, sier Kverneland i en pressemelding fra selskapet, og legger til at dersom ikke teknologien til fôrlogistikk følger med utviklingen ender man opp med å måtte ha flere ansatte som bruker arbeidsdagen sin bare på flytting av fôr.

Har inngått avtale

– Vi har brukt mye tid på å finne den riktige løsningen for næringens utfordring og vi er veldig glad for å kunne melde at vi har inngått et samarbeid med Simatek Bulk Systems. Deres smarte trommelutfôrer sikrer maksimal skånsomhet og samtidig i prinsippet ubegrenset kapasitet, opplyser Kverneland i meldingen.

De mest relevante størrelsene for landbasert akvakultur løfter ca 10 tonn fôr per time mens de største modellene kan flytte flere hundre tonn i timen.

- Resultatet av å implementere denne type teknologi blir at mye mindre av kundens verdifulle tid går med til internlogistikk på fôr og at man reduserer støv og knus forårsaket av fôringsanlegget, sier Kverneland.

Nytt marked for trommelleverandøren

Laksesystemer tror dette er en av nøklene til å lykkes i store resirkuleringsanlegg til post-smolt og for landbaserte matfiskanlegg. For den andre avtaleparten betyr den ferske signeringen et nytt marked:

- Skånsom transport av pellet er et vesentlig forretningsområde for oss forteller Christian Andersen, daglig leder i Simatek Bulk Systems i pressemeldingen.

Selskapet anser Laksesystemer sitt fokus på fôringsteknologi til landbasert oppdrett som en viktig inngangs til et nytt og kanskje stort anvendelsesområde for sine universalelevatorer.