Med det er Kileng tilbake i Nordly-konsernet etter knappe fem år som biologisk controller i Ellingsen Seafood.

– I ACD Pharma får han en sentral rolle i selskapets arbeid med utvikling av nye legemidler, heter det i en pressemelding fra Nordly-konsernet som eier forsknings- og utviklingsselskapet.

ACD Pharma er samlokalisert med Norges miljø- og biovitenskapelige universitet på Ås, men Kilengs arbeidssted blir Leknes i Lofoten.

Eneeier Jim-Roger Nordly holder til på Leknes der også det største selskapet hans, Stim (tidligere Europharma), har hovedkontor. Stim selger tjenester og produkter innen fiskehelse.

– ACD Pharma har en spennende satsing på gang, ikke minst knyttet til bakteriofag-fabrikken som nå bygges på Leknes. Jeg gleder meg til å nå få jobbe med ren innovasjon. Forhåpentligvis vil vi lykkes i å forske oss fram til gode svar på noen av utfordringene havbruksnæringa har med tanke på fiskehelse og -velferd, sier Kileng i pressemeldingen.

Han er utdannet ved Universitetet i Bergen og Universitetet i Tromsø innen henholdsvis molekylær biologi og virologi samt fiskens immunsystem. Doktorgraden fra 2008 omhandlet ILA.

Jim-Roger Nordly er tilfreds med å ha fått Kileng med på laget.

– Som konsern jobber vi bredt innen fiskevelferd og -helse, og behovet for innovasjon på dette feltet er åpenbart. Vi har i dag en god del lidelser som vi mangler gode verktøy både for å forebygge og behandle, sier Nordly.