Ecomerden
  • Selskapet Ecomerden startet i 2010 å utvikle et lukket merdsystem for produksjon av Postsmolt. Tanken var å kunne produsere en mer robust smolt, feks. på 1 kg to ganger i året, fri for lus og lusebehandlinger.
  • Ecomerden er en lukket merd der flytekragen er en stiv konstruksjon og er utstyrt med en dobbel vegg mot sjø. Merden er dimensjonert for å tåle store påkjenninger.
  • Alt nødvendig utstyr er bygget inn i og beskyttet i flytekragen. Resultatet blir en sikker og stabil arbeidsplattform. ​
  • Med høy vanngjennomstrømning og kontrollert rotasjonsstrøm er Ecomerden R optimalisert for produksjon av postsmolt og matfisk med høyt antall fisk.

Avtalen gjeld kjøp av PE-plastrør eksempelvis til røyrleidningar for innsug og strømningskanalar. Østerbø vil også ha prosjektansvar knytt til leveransen av desse PE-produkta. Avtalen er eksklusiv for lukka merdsystem og gjeld i første omgang i fem år, går fram av ei pressemelding onsdag.

– Dei har solid kompetanse innan havbruk og er i stadig utvikling innan plast-segmentet. Så dette er eit samarbeid vi har trua på, uttaler dagleg leiar i Ecomerden, Jan Erik Kyrkjebø, i meldinga.

Ecomerden utviklar, produserer og leverer lukka merdsystem for produksjon av postsmolt og matfisk. Verdien på rammeavtalen kjem ikkje fram i meldinga.

Ecomerden er en semilukket merd for fiskeoppdrett​.