Det går fram av en børsmelding fra selskapet onsdag ettermiddag.

Nielsen (44) har lang erfaring fra en rekke lederstillinger innen sjømat, bank,
industri og revisjonsbransjen, og er for mange i bransjen kjent som tidligere finansdirektør i Bakkafrost fra 2014 til 2019.

Selskapet opplyser videre at nåværende finansdirektør i Salmar, Trine Sæther Romuld, går over i ny stilling som finansdirektør i Røkke og Witzøe-selskapet Salmar Aker Ocean. At Romuld får en ny rolle er tidligere kommunisert ut. Salmar Aker Ocean er selskapet som skal ta Salmars oppdrettsvirksomhet ut til havs Målet er at selskapet innen utgangen av 2030 skal produsere 150 000 tonn laks årlig.

Trine Sæther Romuld. Foto: Arkivfoto Salmar

– Trine og teamet hennes har gjort en fremragende jobb for Salmar. Trine forlater heldigvis ikke Salmar-familien, men har nå valgt å gå over i en ny viktig lederstilling som finansdirektør i Salmar Aker Ocean. Samtidig er jeg svært fornøyd med å få Gunnar med på laget som ny finansdirektør i Salmar ASA. Hans erfaring fra oppdrettsbransjen kombinert med hans internasjonale erfaring og kjennskap til kystkultur er kvaliteter som passer svært godt til Salmars klare vekstambisjoner, uttaler Salmargründer Gustav Witzøe i meldingen.