Tidligere denne måneden ble det klart at den trønderske emballasjeprodusenten Bewi tar over konkurrenten Jackon i Fredrikstad, et selskap eid av familiene Solgaard og Akselsen.

Familien Solgaard har akseptert budet i form av kontantoppgjør, mens familien Akselsen, som eier de resterende 50 prosent av aksjene blir med videre på eiersiden i Bewi.

– Vi velger oppgjør i Bewi-aksjer fordi vi fortsatt ønsker å videreutvikle selskapet og fordi vi har stor tro på businessen som vi har drevet i over 60 år. Vi vil fortsette å bidra med all vår kunnskap for at et samlet selskapet skal drives på best mulig måte, uttaler talsperson for familien Akselsen, Andreas M. Akselsen, i en pressemelding.

– Vi kjenner Bewi godt fra før, og vi deler syn på hvordan vi kan utvikle det nye, kombinerte selskapet fremover. Vi er, på linje med familien Bekken, opptatt av å skape verdier for våre aksjonærer, kunder, ansatte og samfunnet, legger han til og peker på at de to selskapene utfyller hverandre både geografisk og produktmessig.

– Vi er rett og slett gode på forskjellige områder, og dermed kan vi spille hverandre enda bedre i et stadig tøffere marked, peker Akselsen på i meldingen.

Bewi har en ledende posisjon innen resirkulering av EPS, og har målsetning om å bli et sirkulært selskap i løpet av de neste 5 årene. Jackon har på sin side fokus på produkter og løsninger innen byggeindustrien.

– Vi er glade for at Akselsen ønsker å bli med som aktiv eier i Bewi fremover og gleder oss til å bli bedre kjent med alle Jackon ansatte, uttaler administrerende direktør i Bewi, Christian Bekken i samme pressemelding.

Det er forventet at oppkjøpet gjennomføres i løpet av første halvår 2022.