Proximar-gründeren: – Tror vi ligger flere år foran våre konkurrenter

Ideen om å produsere landbasert laks ved foten av Fuji-fjellet ble født i Bergen for mer enn 20 år siden.

. Marubeni General Manager of Fresh Food Dept. Kazunari Nakamura Right:Proximar Seafood AS CEO Joachim Nielsen
. Marubeni General Manager of Fresh Food Dept. Kazunari Nakamura Right:Proximar Seafood AS CEO Joachim NielsenFoto: Proximar Seafood
Og «fødselen» fant sted i korridorene ved Norges Handelshøyskole. Mandag slaktet Proximar Seafood om lag 1,2 tonn laks i sitt første utslakt.

Den framtidige grunnleggeren og administrerende direktøren i Japans første landbaserte lakseselskap, Joachim Nielsen, var en del av en gruppe studenter i Bergen som var begeistret for konseptet om å produsere atlantisk laks i det asiatiske landet, og dermed sikre tilgang til titalls millioner sushikonsumenter, samtidig som de reduserte transportkostnader og utslipp betydelig.

– Ideen ble født på slutten av 1990-tallet og tidlig på 2000-tallet, sier Joachim Nielsen til Intrafish.com i et intervju umiddelbart etter å ha overvåket den første prøveslaktingen i Japan på 1,2 tonn laks med en gjennomsnittsvekt på 4 kilo sløyd med hode (HOG) – og 100 prosent førsteklasses kvalitet på toppen av det.

Les også