– Det er stabile driftsforhold i hele anlegget, inkludert vannkvalitet og temperaturer, skriver selskapet i en månedlig oppdatering publisert mandag ettermiddag.

Selskapet skriver at de nye fiskegruppene fortsetter å vokse godt.

Fiskegruppene som ble satt i anlegget først, går det derimot ikke like godt med. Der meldes det om høy dødelighet, dårlig fôrfaktor og problemer med kjønnsmodning.

Selskapet slaktet ut rundt 300 tonn fisk i februar.

Skyver på oppstart

Selskapet melder at utbyggingen av fase 2 av anlegget i Florida har et budsjett på 225 millioner dollar. Det er det samme som ble meldt forrige uke.

Oppstarten av den nye fasen er imidlertid skjøvet noe ut i tid.

- Fase 2 er ventet å være klar for fisk i begynnelsen av 2023, skriver selskapet nå. Tidligere var anslaget for dette «i slutten av 2022».

Atlantic Sapphire
  • Ble startet av tremenningene Johan Andreassen og Bjørn-Vegard Løvik sammen med danske Thue Holm i 2010.
  • Like etter videregående etablerte Andreassen og Løvik leppefiskselskapet Villa Organic i 1995. 15 år senere solgte de selskapet til Lerøy og Salmar og startet samme år opp Atlantic Sapphire for å drive landbasert oppdrett i USA.
  • Atlantic Sapphire bygger verdens største landbaserte oppdrettsanlegg i Homestead i Florida med et mål om å produsere 95.000 tonn ferdigsløyd Florida-laks innen 2026.
  • Selskapets anlegg i Danmark, med kapasitet på 2400 tonn i året, brant ned i september 2021

Løvik rykker opp

Atlantic Sapphire opplyser også at Jon-Birger Løvik er blitt ansatt som konserndirektør drift (COO). Løvik tar dermed over etter sin bror Bjørn-Vegard Løvik som hadde posisjonen midlertidig.

Jon-Birger Løvik flyttet til USA for å jobbe i Atlantic Sapphire i april, da som direktør for teknologi. Siden august 2021 har han vært ansvarlig for oppdrettsvirksomheten til Atlantic Sapphire.

– Løvik har vært direkte og indirekte involvert i Atlantic Sapphire siden grunnleggelsen av selskapet i 2010, heter det. Han har blant annet vært leder av Atlantic Sapphires danske virksomhet, som brant ned i fjor høst.

Jon-Birger Løvik er broren til storeier og medgrunnlegger av Atlantic Sapphire, Bjørn-Vegard Løvik.

Dharma Rajeswaran hadde tidligere jobben som konserndirektør drift i Atlantic Sapphire, før han sluttet i selskapet høsten 2021. Nå jobber han i en tilsvarende stilling i det landbaserte lakseselskapet Proximar Seafood.

Jon-Birger Løvik i Atlantic Sapphire Foto: Pressefoto

Venter avklaring snart

Under telefonkonferansen mandag ettermiddag fikk ledelsen spørsmål om status for forsikringsoppgjøret etter anlegget i Hvide Sande, Danmark. Dette anlegget ble omtrent totalskadet i en brann høsten 2021.

- Vi venter at vi snart for mer informasjon om dette fra forsikringsselskapet vårt. Så snart vi har mer informasjon, vil vil melde det til markedet, sa finansdirektør Karl Øystein Øyehaug.

Selskapet har tidligere opplyst at anlegget var forsikret for rundt 33 millioner dollar, tilsvarende 295 millioner kroner med dagens valutakurs.

Atlantic Sapphire vil fortsatt ikke svare på om hvorvidt de planlegger å bygge opp anlegget igjen eller ikke. Tidligere har selskapet sagt at forsikringsoppgjøret vil bli utbetalt uavhengig av det eller ikke.

Omtrent alle analytikere som følger selskapet har uttalt at de venter at anlegget ikke blir bygget opp igjen, men at forsikringsoppgjøret brukes til å finansiere utbyggingen i USA.