Vard Group selger utstyrsleverandøren Vard Aqua til det norske selskapet Imenco, skriver Imenco i en pressemelding.

Vard Aqua (tidligere Storvik Aqua) ble etablert i 1985 og utvikler produkt og utstyr til landbasert og sjøbasert havbruk. Virksomheten ledes fra Sunndalsøra og har totalt 34 ansatte: 10 personer er ansatt på Sunndalsøra, 22 i Chile og 2 i Skottland.

I følge styreleder i Vard Aqua, Amrit Bhullar, har det vært viktig for Vard å finne en god og riktig eier for selskapet

– Vi føler oss trygge på at Vard Aqua får en givende fremtid i Imenco. Vard Aqua passer godt inn i Imenco både som selskap og gjennom deres produktportefølje, strategier og mål, uttaler Bhullar i pressemeldingen.

- Et av hovedområdene

Imenco er et selskap med over 330 ansatte, med hovedkontor i Grinde utenfor Haugesund. Selskapet, som ble startet i 1979 har avdelinger i Voll, Narvik, Skottland, USA og Kina. Imenco består av en gruppe selskaper innen fem forretningsområder: offshore olje og gass, offshore fornybar energi, akvakultur, marint og industri.

– Vi i Imenco satser tungt videre på havbruk og akvakultur. Dette er et av hovedområdene vi har bestemt oss for å vokse i og ta en betydelig del av markedet. Det er naturlig for oss å nå se etter flere spennende produktområder, som vil tilføre oss nye kunder og markeder, samt hvor vi kan supplere med kamera og software som vi allerede har i produktporteføljen, uttaler Rune Bringedal, administrerende direktør i Imenco, i pressemeldingen.