Det landbaserte oppdrettsselskapet The King Fish Company steg over 16 prosent like etter børsåpning, skriver E24. Klokken ti torsdag er omsetningen i aksjen like over 550.000 kroner.

The King Fish Company doblet salget i første kvartal 2022 sammenliknet med første kvartal i 2021 fra 1.5 millioner euro til 3.7 millioner euro, skriver selskapet i en børsmelding.

Bakgrunnen er høy etterspørsel etter fiskearten Yellowtail Kingfish i Europa og USA. Selskapet hadde også rekordproduksjon på 340 tonn. Snittprisen gikk opp til 11.5 euro per kilo sammenliknet med 11.2 euro i forrige kvartal.

– Vi har fått en god start på 2022, og vi ser at etterspørselen etter fisken vår fortsetter å overgå kapasiteten, produktiviteten forbedres kontinuerlig, og med en femårig ESG-tilknyttet finansieringsordning på plass har vi sikret finansiering for å nå 3500 tonn kapasitet i Nederland, uttaler administrerende direktør Ohad Maiman i meldingen.

Selskapet sikret nylig finansiering til fase to av utbyggingen av anlegget sitt i Nederland gjennom et lån på 75 millioner euro.