Det opplyser INC Gruppen i en melding mandag kveld. Konsernet var før transaksjonen eneeier i HFL.

Eurofins blir hovedeier i det nye selskapet, som får navnet Eurofins Havlandet. Hovedkontoret blir i Fjord Base i Florø i Vestland. Eurofins avdelinger i Måløy og Kristiansund blir overført til selskapet.

Quynh Le vil fortsette som daglig leder i selskapet.

Stort, globalt konsern

Eurofins Scientific har ifølge meldingen rundt 45.000 ansatte i 47 land. I Norge har de over 200 ansatte, fordelt på en rekke kontorer. Det norske hovedkontoret ligger i Moss i Viken.

- Samarbeidet med HFL vil styrke våre utviklingsmuligheter, og gi en base for vår satsing inn mot den blå næring. Dette er et marked i stor utvikling og hvor Norge er verdensledende. HFL har lang erfaring og høy kompetanse, og vil bli en god partner i vårt videre arbeid», sier Jon Ragnar Røed, administrerende direktør i Eurofins Food & Feed Testing Norway i meldingen.

Daglig leder i HFL, Quynh Le, sier at de ser veldig positivt på den nye medeieren, som vil bidra til å utvikle Florø til et nasjonalt kompetansesenter for den marine næringen.

Det oppgis ikke hvor mye Eurofins Scientific betaler for aksjene.

INC Gruppen, som nå blir en minoritetseier i Havlandet Forskningslaboratorium, eier en rekke bedrifter i Florø, blant annet Havlandet Marin Yngel som produserer berggylt og torsk samt Havlandet RAS Pilot som bygger et landbasert lakseanlegg.

Nøkkeltall HAVLANDET FORSKNINGSLABORATORIUM AS (tall i millioner kroner)
2018 2017 Endring
Inntekter 10,3 14,9 -30,9%
Driftsresultat -2,1 0,0 -
Resultat før skatt -2,1 0,0 -
Årsresultat -1,6 0,0 -
Driftsmargin - 0,0% -
Egenkapital 7,3 8,9 -18,0%
Totalbalanse 12,4 11,8 5,1%
Langsiktig gjeld 0,0 0,0 -