Det viser gjennomsnittet av åtte estimater Infront har hentet inn for TDN Direkt.

230 millioner euro tilsvarer omlag 2,6 milliarder kroner.

Seks av de syv meglerhusene som har oppgitt anbefaling har kjøpsanbefaling eller overvektanbefaling på Mowi, mens ett meglerhus har undervektanbefaling. Gjennomsnittlig kursmål er 238 kroner per aksje, varierende mellom 200 og 270 kroner.

Deltagere i estimatet er ABG Sundal Collier, Arctic Securities, BofA Securities, Carnegie, DNB Markets, Exane BNP Paribas, Fearnley Securities og Nordea Markets.

Slik gikk det i fjor

I første kvartal i fjor fikk verdens største lakseselskap en kanonstart på året med et driftsresultat på 322 millioner euro i første kvartal 2023, og leverte med det langt over markedets høge forventinger den gang.

Nå er forventingene tatt ned, og det er kjent at oppdrettsnæringa sliter med store mengder produksjonsfisk. Som Intrafish omtaler onsdag kan lakseprodusentene faktisk komme til å tjene mindre enn ventet i første kvartal til tross rekordhøye laksepriser.

– Det vil trolig variere mye hva de ulike selskapene oppnår av omsetning i kvartalet. Det er både fordi andelen produksjonsfisk varierer, i tillegg til det er variasjoner om hva de selv kan bearbeide, har aksjeanalytiker Philip M. Scrase i Carnegie uttalt til Intrafish.

Som kjent søkte Mowi i februar om å få lov til eksportere produksjonsfisk, nettopp med begrunnelse i at selskapet ikke klarte å ta unna all fisken som må feilrettes selv:

– Mowi har søkt om en midlertidig dispensasjon fra kvalitetsforskriften. Manglende kapasitet i Norge gjør at vi ønsker å feilrette produksjonsfisk på våre egne fabrikker i utlandet, skrev kommunikasjonsdirektør i Mowi, Ola Helge Hjeltland, i en e-post til Intrafish.

Selskapet fikk avslag på søknaden fra Mattilsynet, og viste til at selskapet burde ha forutsett at det kom mye produksjonsfisk, og planlagt deretter.