Det fremgår av en melding fredag.

Partene kan dermed iverksette gjennomføring av transaksjonen.

31. oktober i år ble kjent at EUs konkurransemyndigheter har godkjent Salmars NTS-oppkjøp, etter salg av aksjer i islandske Arctic Fish.

Som en del av godkjennelsen, måtte Salmar forplikte seg til å selge de 51,28 prosent aksjene NRS eide i islandske Arctic Fish. Verdens største oppdrettsselskap, Mowi, sikret seg denne eierposten i et salg avtalt til 1,9 milliarder kroner – altså 115 kroner per aksje.

– Det islandske lakseventyret har så vidt begynt og står foran en formidabel utvikling og vekst i årene som kommer. Vi er derfor veldig glade for å få muligheten til å være med på dette. Islandske fjorder tilbyr svært gode biologiske forhold for laksen, uttalte konsernsjef i Mowi, Ivan Vindheim, i en melding da kjøpet ble kjent.

Arctic Fish driver nordvest på Island, i samme området som Salmars deleide datterselskap Arnarlax driver sin produksjon.

Salmar
  • Salmar er en av verdens største produsenter av laks. Bak står gründer Gustav Witzøe.
  • Konsernet har oppdrettsaktivitet i Midt-Norge, Nord-Norge og på Island, samt en betydelig slakteri- og videreforedlingsaktivitet ved Innovamar på Frøya, Innovanor på Senja og Vikenco på Aukra.
  • Konsernsjef er Frode Arntsen.
  • I tillegg har selskapet planer om lakseoppdrett til havs gjennom selskapet Salmar Aker Ocean.
  • Videre eier Salmar 50 prosent av Scottish Seafarms Ltd.