Det skyldes ytterligere tap på to prototype-prosjekter de har under bygging, samt ytterligere tap også på byggenummer 141 – 145.

«Som følge av dette er egenkapitalen i Havyard Ship Technology tapt, og medfører videre at det også foreligger brudd på lånebetingelsene per tredje kvartal 2019», heter det i meldingen.

Allerede 2. og 17. juli meldte verftsgruppen om tap på de to prototype-prosjektene. 25. oktober meldte de om ytterligere tap på disse prosjektene, noe de altså nok engang melder i dag mandag.

Betalingsstans

I dagens melding skriver Havyard at de har holdt møter med banker og garantister for å sikre ferdigstillelse av pågående prosjekter ved Havyard Ship Technology.

«Videre vil man umiddelbart innlede dialog mot kunder og leverandører hvor målet er å sikre utrustning av prosjekter under ferdigstillelse ved HST, samt å finne tilfredsstillende løsninger for øvrige prosjekter», heter det.

Det opplyses at Havyard Ship Technology har innført betalingsstans «inntil ytterligere avklaringer foreligger».

Styret jobber nå med eksterne rådgivere for å finne løsning på problemene.

Bygger brønnbåt

Havyard har blant annet brønnbåten «Ronja Storm» under bygging for Sølvtrans.

Styreleder Anders Hvide i Sølvtrans sa 25. oktober at de forventer levering av brønnbåten i løpet av november.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – abonner på vårt daglige gratis nyhetsbrev.